Jak pracovat se studentským vízem?

Obsah

Jak pracovat se studentským vízem?

Jak pracovat se studentským vízem?

Se studentským vízem můžete pracovat na částečný úvazek a je třeba pouze při studiu delším jak 6 měsíců. Dále je zde WHS (Working Holiday Scheme), což je pracovní povolení pro lidi mezi 18-31 lety. Umožňuje pracovat v jakémkoli oboru po dobu jednoho roku s možností prodloužení o tři měsíce či déle.

Jak se podává žádost o dlouhodobé vízum?

Žádost o dlouhodobé vízum se podává v případě, kdy se očekává pobyt delší než 3 měsíce (a tudíž jej nelze pokrýt krátkodobým schengenským vízem). Viz též Vízum vs. pobyt. Žádosti o dlouhodobá víza se podávají na zastupitelských úřadech ČR podle místní konzulární příslušnosti.

Jak získat pracovní vízum v USA?

Pro práci v USA je nutné mít pracovní vízum. Existuje několik typů, pro české uchazeče o zaměstnání jsou nejdůležitější tyto tři: Pracovní vízum G je určeno pro zaměstnance mezinárodních společností, kteří působí v USA. Využijí ho převážně již pracující v mezinárodní společnosti odjíždějící na delší pracovní cestu do USA.

Jak získat vízum v Austrálii?

Držitel turistického víza nesmí v Austrálii pracovat. Další možností je studentské vízum, které studentovi dovolí v Austrálii studovat i pracovat. Odpracovat si však může jen 20 týdně v době výuky, o prázdninách je pracovní doba neomezená. Třetím vízem je pracovní vízum, které lze dostat až na 4 roky.

Související příspěvky: