Jak připravit sazenice melounu?

Obsah

Jak připravit sazenice melounu?

Jak připravit sazenice melounu?

Sazenice melounů si připravte v takové velikosti, aby měly již vyvinutý pravý list. Odřízněte je asi jeden centimetr pod děložními listy a spodní část seřízněte po obou protilehlých stranách do tvaru jakéhosi klínku. Poté proveďte do středu děložních listů podnože zářez hluboký tak, jako jsou seříznuté plochy sazenice melounu.

Co je žlutý meloun?

Žlutý meloun, známý také pod názvem Honeydew meloun, je díky své barvě ve světě známý také jako kanárkový, se řadí mezi cukrové odrůdy podobně jako galia, cantaloupe nebo piel de sapo. Na rozdíl od těchto velmi aromatických plodů má žlutý meloun velmi jemnou a sladkou chuť. Hodí se tak skvěle nejen na kousky nakrájený jako letní osvěžení, perfektní místo ale zaujme i v kuchyni. Již osvědčenou klasikou je proužek melounu s parmskou šunkou. Žlutý ...

Jaké jsou osivo podnože melounů?

Podmínkou je, abyste měli osivo podnože (například 'Sprinter F1', 'Atlas F1' nebo tykev fíkolistou) a melounů (odrůdy vodní i cukrové). Pro vyzkoušení melounů a pěstitelské seznámení se s nimi jsou vhodné odrůdy typu 'Sugar Baby', které jsou rané, a tudíž ne tak náročné.

Proč se do roubování melounů pouštět?

Tuto praktickou zkušenost potom můžete zúročit například i při roubování okurek. Proč se do roubování melounů vůbec pouštět? Takto upravené rostliny jsou odolnější k mnoha pěstitelským přehmatům a půdním i klimatickým podmínkám (pěkné a chutné melouny můžete sklízet i ve vyšší nadmořské výšce).

Související příspěvky: