Co jsou podpůrné punčochy komprese?

Obsah

Co jsou podpůrné punčochy komprese?

Co jsou podpůrné punčochy komprese?

Podpůrné punčochy I. třídy komprese (s nízkým tlakem) jsou volně prodejné a nejsou na předpis, velikost tlaku těchto punčoch částečně stoupá s počtem tzv. DEN jednotek (čeští výrobci vyrábějí nejčastěji punčochy s, 150 a 280 DEN).

Kdy potřebujete kompresivní punčochy?

Kdy potřebujete kompresivní punčochy 1 Myslete na ně vždy už preventivně, pokud máte genetické zatížení v podobě křečových žil. 2 Uplatní se při prvotních pocitech tíhy nebo napětí v nohou, nočních křečí a pocitu oteklých nohou. 3 Pomohou, pokud vás trápí brnění a projevy, jako jsou například křečové žíly, otoky, kožní změny a bércový vřed způsobený... More ...

Jaké jsou punčochy II. třídy komprese?

Punčochy II. třídy komprese vám může předepsat také praktický lékař, přes pojišťovnu máte nárok na 1 pár punčoch každého ½ roku. Punčochy jsou obvykle pojišťovnou plně hrazeny, doplácí se jen za nadstandard (punčochy s mikrovláknem, protiskluzové lemy, atd.). Předpis elastických punčochových kalhot musí schválit revizní lékař pojišťovny. 3.

Jak si zvyknout na punčochy?

Pro pacienta, který není na punčochy zvyklý, mohou být první pocity při oblékání nových punčoch velice nepříjemné. Na punčochy je třeba si postupně zvykat, začít je nosit 2-4 hodiny denně a délku nošení pak přiměřeně prodlužovat.

Související příspěvky: