Jaké jsou rostlinné proteiny?

Obsah

Jaké jsou rostlinné proteiny?

Jaké jsou rostlinné proteiny?

Rostlinné proteiny vynikají dobrou stravitelností a svými účinky a kvalitou se ve stále větší míře vyrovnají klasickým syrovátkovým proteinům. To potvrzují také rozsáhlé diskuze a recenze těchto rostlinných proteinů. Mnohé vegan proteiny disponují označením RAW nebo BIO.

Proč jsou rostlinné proteiny vhodné pro těhotné?

Rostlinné proteiny jsou skvělou alternativou syrovátkových proteinů. Jsou vhodné pro vegany ( neobsahují laktózu ) a primárním zdrojem bílkovin je konopí, ořechy, rýže či jiné obiloviny. Rostlinné proteiny jsou dobře vstřebatelné a vhodné i pro těhotné.

Co jsou vegan proteiny rostlinného původu?

Vegan proteiny neboli proteiny rostlinného původu pochází naopak pouze z přírodních ingrediencí a jsou ideální volbou pro vegany a všechny osoby s intolerancí laktózy. Mezi nejčastější typy vegan proteinů se řadí konopný protein, sójový protein, hrachový protein a rýžový protein.

Jaké jsou nejčastější typy vegan proteinů?

Mezi nejčastější typy vegan proteinů se řadí konopný protein, sójový protein, hrachový protein a rýžový protein. Je možné se setkat s kombinací těchto proteinů, kde typický je například hrachovo-rýžový protein.

Související příspěvky: