Proč jsou citrony zdraví prospěšné?

Obsah

Proč jsou citrony zdraví prospěšné?

Proč jsou citrony zdraví prospěšné?

Citrony jsou bohatým zdrojem vitamínu C, vlákniny a řady dalších rostlinných látek. Díky těmto látkám mají řadu léčivých účinků a jsou zdraví prospěšné. Kromě kardiovaskulárního systému pomáhají také při hubnutí, trávicích potížích a dalších onemocněních.

Proč citrony obsahují železo?

Citrony sice také obsahují železo, ale jejich hlavní přínos pro ochranu před vznikem sideropenické anémie spočívá v tom, že obsahují látky, které zlepšují vstřebávání železa z potravin rostlinného původu ( 26, 27 ). Železo z červeného, kuřecího nebo rybího masa (známé pod názvem hemové železo) se ve střevech velmi snadno vstřebává.

Proč citrony podporují hubnutí?

Citrony jsou často označovány za ovoce, které podporuje hubnutí a existuje několik teorií proč tomu tak je. Jednou z teorií je, že obsahují pektin, což je rozpustný druh vlákniny, která se v žaludku roztáhne a prodlouží tak dobu trvání pocitu plnosti a sytosti.

Jak jsou citrony umyté v laboratoři?

Citrony byly v laboratoři umyty tak, jak to obvykle uděláme doma, tedy zhruba půl minuty pod tekoucí vlažnou vodou s jemným promnutím v ruce, a osušeny utěrkou. ... V první řadě, přese všechno uvedené, ovoce umýt. Pokud možno citron oloupat a použít jen dužinu. Samotnou kůru z běžného citronu raději nepoužívat.

Související příspěvky: