Co byla válka ve Vietnamu?

Obsah

Co byla válka ve Vietnamu?

Co byla válka ve Vietnamu?

Válka ve Vietnamu byl světoznámý konflikt , který se odehrával od roku 1964 až 1975 ve Vietnamu.Byla to pozemní válka na jižní straně Vietnamu . Jižní Vietnam spolu s dalšími jinými zeměmi např .Spojené státy Americké,Filipíny,Nový Zéland atd.

Jak začala válka o Vietnam?

Šestadvacátého listopadu 1946 začala válka, která vyvrcholila porážkou Francouzů u Dien Bien Phu v roce 1954. Zájem Spojených států o Vietnam se rodil pomalu a stoupal během studené války. Spojené státy opakovaně naléhaly na Francouze, aby udělili Vietnamu nezávislost.

Kdo vládl ve Vietnamu?

Japonci internovali francouzské civilní zaměstnance a vojáky a vládli ve Vietnamu prostřednictvím Francouzů ve středním Vietnamu. Když se Japonci vzdali Spojencům, Bao Dai odstoupil a Ho Či Minh vyhlásil nezávislost Vietnamu jako demokratické republiky Vietnam.

Kdo vládl ve Vietnamu jako koloniální mocnost?

Francouzi vládli ve Vietnamu jako koloniální mocnost většinu století a Ho vstoupil do komunistické strany ve Francii v roce 1920, když se mu nepodařilo přesvědčit konferenci ve Versailles po první světové válce, aby podpořila sebeurčení národů Indočíny.

Související příspěvky: