Jak použít pneumatiky na záběrovou nápravu?

Obsah

Jak použít pneumatiky na záběrovou nápravu?

Jak použít pneumatiky na záběrovou nápravu?

Tyto pneumatiky lze použít výhradně na záběrovou, tedy hnanou nápravu, na řízenou nápravu i nápravy návěsu je nutné používat pneumatiky se směrovým dezénem. Důležitým předpokladem je, aby pneumatiky používané v zimních měsících neměly hloubku dezénu menší než 6 mm.

Co jsou zimní pneumatiky pro nákladní vozidla?

Zimní pneumatiky pro nákladní vozidla? To je stále opakovaný mýtus, protože zimní pneumatiky, jaké známe u osobních vozidel se vyrábí pouze pro nákladní vozidla pohybující se v extrémních podmínkách Islandu a severní Skandinávie, jinde se neprodávají, neboť by je 40ti tunový kolos na jiných než zasněžených silnicích okamžitě zničil.

Co jsou medializované zimní pneumatiky?

Ve skutečnosti ale nejde o medializované “zimní pneumatiky”, ale o pneumatiky s označením M+S (mud+snow, tedy bláto a sníh), které se liší pouze záběrovým dezénem, nikoliv směsí. Tyto pneumatiky lze použít výhradně na záběrovou, tedy hnanou nápravu, na řízenou nápravu i nápravy návěsu je nutné používat pneumatiky se směrovým dezénem.

Proč je povinné používání zimních pneumatik povinné?

Zavedení povinného používání “zimních” pneumatik je tak pro nákladní automobily nesplnitelným a technicky nesmyslným úkolem. Ve skutečnosti ale nejde o medializované “zimní pneumatiky”, ale o pneumatiky s označením M+S (mud+snow, tedy bláto a sníh), které se liší pouze záběrovým dezénem, nikoliv směsí.

Související příspěvky: