Co jsou játra?

Obsah

Co jsou játra?

Co jsou játra?

Játra (latinsky: iecur, řecky: hepar) jsou největším vnitřním orgánem a centrálním orgánem látkové výměny (metabolismu). Mají klíčovou roli v metabolismu sacharidů, tuků i bílkovin. Jsou trávicí žlázou, která produkuje žluč, i žlázou endokrinní, ve které se tvoří některé hormony.

Jak vyčistit jatra?

JAK VYČISTIT JÁTRA 1 Funkce jater v organismu. Játra jsou klíčovým orgánem v látkové výměně organismu. Starají se o metabolismus sacharidů, tuků i bílkovin. 2 Okysličení jater. Dopřejte játrům kyslík. Běžte si zaběhat nebo si dejte delší svižnou procházku. Dobrou službu vám udělá i cvičení. 3 Dodržujte pitný režim. Na detoxikaci a regeneraci jater platí pitný režim. ...

Jaké jsou bylinky na játra?

Bylinky na játra 1 Kurkumu znáte jako jednu ze složek kari. Na játra působí tak, že podporuje jejich normální činnost. 2 Ostropestřec mariánský je typ bodláku, který svými účinky játra potěší. Můžete si ho vypěstovat sami na zahradě a jeho semínka pak rozdrtit v hmoždíři a přidat třeba do jogurtu. ... 3 Dalšími bylinkami jsou třeba fenykl, řepík, pampeliška a měsíček.

Související příspěvky: