Jaká je hmotnost ananasu?

Obsah

Jaká je hmotnost ananasu?

Jaká je hmotnost ananasu?

Velikost plodu ananasu je do 30 cm. Hmotnost bývá podle odrůdy 0,5 až 5. Ananas obsahuje průměrně 86% vody, hodně draslíku, vápníku a sodíku. Dále ananans obsahuje množství organických kyselin (hlavně kyselinu citronovou, maleinovou a tartarovou).

Kde se pěstuje ananasovník?

Ananas (podle španělského ananás, potažmo původního slova jihoamerických indiánů anana) je tropické ovoce, plodenství ananasovníku chocholatého z čeledi bromeliovité.Ananas je pěstován v řadě tropických a teplejších subtropických zemí, přibližně mezi 25° severní a 25° jižní šířky.

Kde byl ananas objeven?

V roce 1493 ananas objevil Kolumbus na ostrove Guadaloupe a privezl ho do Španělska. V 16. století ho Španělé přivezli na Filipíny a pravděpodobně také na Hawaii. V roce 1660 byl ananas dovezeny do Anglie. Okolo roku 1720 se začal pěstovat ve sklenících.

Jaké jsou léčivé účinky ananasu?

Léčivé účinky ananasu 1 ulevuje slinivce břišní 2 odvodňuje, odbourává otoky 3 pomáhá při střevních poruchách a průjmech 4 pomáhá při slunečním úžehu 5 odstraňuje pigmentové, tzv. stařecké skvrny 6 napomáhá rozpouštět krevní sraženiny, je tedy vhodný pro osoby náchylné na trombózy a infarkty More ...

Související příspěvky: