Co je nejzdravější maso na světě?

Obsah

Co je nejzdravější maso na světě?

Co je nejzdravější maso na světě?

Již řadu let se ví, že ryby patří mezi nejzdravější maso na světě. Měli bychom jíst alespoň 1 až 2 porce rybího masa týdně.

Proč je rybí maso zdravé?

Tady je 11 důvodů, proč je rybí maso zdravé? 1 Obsahují živiny, jejichž nedostatkem trpí většina lidí. Obecně platí, že konzumace jakéhokoli druhu ryb je pro naše... 2 Snižují riziko srdečních onemocnění a mozkové mrtvice. Infarkt myokardu a cévní mozková příhoda jsou dvě nejčastější... 3 Obsahují živiny, které jsou důležité pro správný vývoj arůst organizmu. Omega-3 mastné... More ...

Kde jsou ryby obsaženy?

Jsou obsaženy například v ořeších, ale ve větším množství zejména v tučných rybách, jako je losos, tuňák, halibut, sardinky a makrely. A také odborníci na výživu doporučují častou konzumaci ryb, protože jejich maso je z nutričního hlediska pro nás to nejlepší.

Jaké ryby by měly těhotné ženy jíst?

Proto by těhotné ženy měly jíst pouze takové ryby, které jsou na nízkém stupni potravního řetězce (losos, sardinky, pstruh, apod.) a maximálně v množství 340 gramů týdně. Těhotné ženy by také neměly jíst syrové nebo tepelně neupravené rybí maso (včetně suši), protože mohou obsahovat mikroorganizmy, které mohou poškodit plod.

Související příspěvky: