Jak se zbavit avokádu?

Obsah

Jak se zbavit avokádu?

Jak se zbavit avokádu?

Abyste avokádu přišli na chuť, musíte vybrat zralé plody. Ty jsou na pohmat lehce měkké. Pokud koupíte nedozrálé, tvrdé avokádo, nechte ho při pokojové teplotě pár dní dojít. Dobré není ani přezrálé avokádo. To poznáte snadno.

Jak udělat avokádové mističky?

Avokádové mističky vyndejte z trouby a každou půlku posypte na kousky rozlámanou opraženou slaninou. Podávejte s tousty, na které si avokádo s vejci rozetřete, a solí a pepřem na dochucení. Nesmíme samozřejmě zapomenout ani známé a oblíbené guacamole. Ukážeme vám, že se dá udělat i velmi originálně:

Proč je avokádo nedoceněné?

Přes to všechno je avokádo u nás stále ještě nedoceněné. Někdo mu nepřišel na chuť, někdo neví, co by z něj udělal dobrého. Možná by vás ani nenapadlo, kolik dobrot se dá z avokáda připravit. Jestli vám nechutná syrové, možná mu přijdete na chuť v nějakém sladkém moučníku. Zkuste a uvidíte. Možná objevíte dosud nepoznané.

Jak se zbavit přezralého avokáda?

Pokud koupíte nedozrálé, tvrdé avokádo, nechte ho při pokojové teplotě pár dní dojít. Dobré není ani přezrálé avokádo. To poznáte snadno. Jednak je dost měkké, stopka jde snadno odstranit a je pod ní tmavě hnědý důlek (u správně zralého avokáda by měl být světlý.

Související příspěvky: