Proč se používá avokáda při hubnutí?

Obsah

Proč se používá avokáda při hubnutí?

Proč se používá avokáda při hubnutí?

Proto je vhodné i při hubnutí, například jako náhražka másla nebo majonézy, je ale potřeba hlídat si množství (100 gramů avokáda = více než 220 kcal a cca 15 g tuků). V kuchyni se využívá syrové, ale i tepelně upravené.

Jak připravit avokádo v troubě?

Tradiční úpravou je také mexická pomazánka guacamole. Také můžete vyzkoušet vzít rozpůlené avokádo a do důlků po pecce rozklepnout vajíčka, posolit a nechat v troubě zapéct. Abyste na avokádo nezanevřeli, je potřeba vybrat to správné už v obchodě.

Proč koupíte nedozrálé avokádo?

Pokud už koupíte nedozrálé tvrdé avokádo, nechte ho v pokojové teplotě pár dní dojít... Avokádo na vzduchu oxiduje, takže pokud ho rozkrojíte či z něj uděláte třeba pomazánku, kterou chcete chvíli skladovat, nebo bude stát delší dobu na stole, je potřeba dužinu zakapat citronovou šťávou, aby nezhnědla.

Jak se používá avokádo v kuchyni?

V kuchyni se využívá syrové, ale i tepelně upravené. Nejjednodušší úprava je avokádo oloupat, odstranit pecku, nakrájet na plátky a podávat posolené a opepřené na čerstvém chlebu. Tradiční úpravou je také mexická pomazánka guacamole.

Související příspěvky: