Co je avokádové guacamole?

Obsah

Co je avokádové guacamole?

Co je avokádové guacamole?

Avokádové guacamole je původem tradiční aztécký pokrm, který se z Mexika rozšířil do celého světa a dnes se těší velké oblibě. Jedná se o avokádovou pomazánku či omáčku, kterou lze jíst spolu s nachos, tortillami, pečivem nebo třeba jako samostatnou přílohu.

Jak připravit zralé avokádo?

Podívejte se, jak ho připravit doma: Zralé avokádo se dá částečně poznat i podle vzhledu. Avokád existuje hodně druhů, přičemž v českých obchodech se nacházejí především dva základní. Proto také nelze posuzovat zralost avokáda jenom podle barvy. Zralé avokádo totiž může být jasně zelené anebo také skoro černé.

Co je avokádo?

Avokádo je exotické ovoce, které se začíná objevovat i na českých stolech. Není se čemu divit, je velmi výživné, syté a také neskutečně chutné! Je tu ovšem jeden velmi zásadní faktor, který ovlivňuje jeho výslednou chuť, a to je zralost. Jak poznat správně vyzrálé a kvalitní avokádo, které má dokonalou chuť? Přečtěte si!

Jak se zbavit zralosti avokáda?

Pokud je dužina vyloženě hnědá nebo našedlá, rovnou avokádo vyhoďte, protože začalo hnít. Správně vyzrálé avokádo má máslovou konzistenci a dužina plodu jde velmi lehce od slupky. Pokud jde velmi ztěžka, ovoce je nezralé. Poslední možnost, jak zkontrolovat ideální zralost avokáda, je jednoduše ho ochutnat.

Související příspěvky: