Už se dostaly informace o zázračných injekcích vitaminu B12?

Obsah

Už se dostaly informace o zázračných injekcích vitaminu B12?

Už se dostaly informace o zázračných injekcích vitaminu B12?

Už se k vám dostaly ty senzační informace o zázračných injekcích vitaminu B12? Hollywoodské hvězdy je prý využívají jako prostředek na hubnutí a unavení manažeři v zahraničí navštěvují po vyčerpávajícím dni soukromé kliniky, aby si tu nechali „dobít baterky“ právě injekcí vitaminu B12.

Kdo je skeptický vůči vitaminu B12?

Ale experti jsou vůči zázračným účinkům vitaminu B trochu skeptičtí. „Vitamin B12 doporučujeme podávat tehdy, když při běžném vyšetření krve prokážeme jeho nedostatek,“ říká Michaela Pavlová, praktická lékařka z EUC Kliniky Plzeň, podle níž zdraví lidé s pestrým jídelníčkem dodatečné užívání vitaminu B12 nepotřebují.

Kdo trpí poruchou vstřebávání vitaminu B12?

Druhou skupinou adeptů na léčbu jsou lidé, jejichž organismus si sám vitamin B12 ze stravy neumí vzít. Poruchou vstřebávání trpí například pacienti po operacích žaludku a tenkého střeva, s Crohnovou chorobou, s celiakií, s onemocněním žaludku nebo ti, kdo užívají léky na snížení kyselosti žaludečních šťáv.

Proč je Vitamin B12 příliš pravděpodobný?

Lékařka je přesvědčena, že redukce hmotnosti není při aplikacích vitaminu B12 příliš pravděpodobná. Určitý efekt by podle ní mohl mít fakt, že se lidé, kterým B12 chyběl, cítí po podání vitaminu lépe a začnou žít aktivněji, takže vydají víc energie.

Související příspěvky: