Jak se sdílí pokoje mezi dětmi?

Obsah

Jak se sdílí pokoje mezi dětmi?

Jak se sdílí pokoje mezi dětmi?

A pokud je mezi dětmi velký věkový rozdíl, vyplatí se nad budoucím uspořádáním pokoje důkladně zamyslet. Přestože v Česku je celkem běžné, že sourozenci sdílí jeden pokoj, už nejde jen o to, aby měli kde přespat. Moderní bydlení počítá také se zónou na hraní, na relaxaci a v případě větších dětí i na učení.

Co se hodí do pokoje, kde spí více dětí?

Do pokoje, kde spí více dětí, se nejlépe hodí patrová postel. Když jsou děti malé, mohou spát nad sebou, později lze palanda rozdělit na dvě samostatná lůžka. Nabídka postelí je skutečně široká, existují dokonce truhláři, kteří spojí dohromady i postele pro tři, čtyři děti.

Jak dlouho spalo dítě ve vlastním pokoji?

Například devítiměsíční dítě, které sdílelo pokoj s rodiči, spalo v průměru 9,75 hodiny. Děti, které začaly spát samy po čtvrtém měsíci, prospaly celých 10,5 hodiny, což je o 45 minut déle. U starších dětí se rozdíl ještě zvýšil, děti ve vlastním pokoji spaly i o 1 hodinu a 40 minut déle.

Co dělat, když máte dvě děti v jednom pokojíku?

V tom případě dříve, či později budete muset řešit problém, jak dvě (tři) děti vměstnat do jednoho pokojíku. A pokud je mezi dětmi velký věkový rozdíl, vyplatí se nad budoucím uspořádáním pokoje důkladně zamyslet. Přestože v Česku je celkem běžné, že sourozenci sdílí jeden pokoj, už nejde jen o to, aby měli kde přespat.

Související příspěvky: