Proč koupíte nedozrálé avokádo?

Obsah

Proč koupíte nedozrálé avokádo?

Proč koupíte nedozrálé avokádo?

Pokud už koupíte nedozrálé tvrdé avokádo, nechte ho v pokojové teplotě pár dní dojít... Avokádo na vzduchu oxiduje, takže pokud ho rozkrojíte či z něj uděláte třeba pomazánku, kterou chcete chvíli skladovat, nebo bude stát delší dobu na stole, je potřeba dužinu zakapat citronovou šťávou, aby nezhnědla.

Můžete použít rozpůlené avokádo?

Také můžete vyzkoušet vzít rozpůlené avokádo a do důlků po pecce rozklepnout vajíčka, posolit a nechat v troubě zapéct. Abyste na avokádo nezanevřeli, je potřeba vybrat to správné už v obchodě. Plod musí být zralý, tedy na pohmat lehce měkký.

Jak připravit avokádo v troubě?

Tradiční úpravou je také mexická pomazánka guacamole. Také můžete vyzkoušet vzít rozpůlené avokádo a do důlků po pecce rozklepnout vajíčka, posolit a nechat v troubě zapéct. Abyste na avokádo nezanevřeli, je potřeba vybrat to správné už v obchodě.

Jak narazit na avokádo?

Plod musí být zralý, tedy na pohmat lehce měkký. V regálech obchodů už lze narazit na avokáda s výmluvnou samolepkou s nápisem EAT ME, která napovídá, že tyto plody jsou určeny k přímé spotřebě a jsou optimálně zralé. Pokud už koupíte nedozrálé tvrdé avokádo, nechte ho v pokojové teplotě pár dní dojít...

Související příspěvky: