Jak poznat zdravé avokádo?

Obsah

Jak poznat zdravé avokádo?

Jak poznat zdravé avokádo?

Jednou z možností, jak lze poznat správně zdravé avokádo, je zkusit ho ohmatat. Jelikož se jedná o ovoce, není nutné na něj tlačit silou, stačí jemně. Pokud je tvrdé, je nedozrálé. Správně zralé avokádo je lehce měkké a vláčné, jeho slupka je pružná. Naopak pokud je až kašovitě měkké, je přezrálé, a tudíž i zkažené. Oblíbený recept z avokáda?

Kdy použít avokádo do pokrmů?

Na pultech často najdeme avokáda nedozrálá, která lze nechat dozrát doma, ale je potřeba počítat s tím, že nezralé kusy nelze ihned použít do pokrmů. Co tedy dělat, když máte v plánu recept, ve kterém avokádo potřebujete hned?

Proč je avokádo lákavé?

Jistě se vám už někdy stalo, že avokádo, které na pohled vypadalo lákavě, po bližším prozkoumání bylo ke konzumaci naprosto nepoužitelné. Zkontrolovat kvalitu avokáda proto musíme už v obchodě. Na pultech často najdeme avokáda nedozrálá, která lze nechat dozrát doma, ale je potřeba počítat s tím, že nezralé kusy nelze ihned použít do pokrmů.

Proč je dobré avokádo jíst?

Oblíbenost avokáda v Evropě roste, a to zejména proto, že je velmi bohaté na vitamíny, draslík, měď, sodík a fosfor. Na ovoce má velmi nízký obsah cukru a vysoký obsah nenasycených mastných kyselin a vlákniny. Jestli vás jeho účinky na zdraví zajímají více, přečtěte si, proč je dobré avokádo jíst!

Související příspěvky: