Jak se setkáte s červenými mravenci?

Obsah

Jak se setkáte s červenými mravenci?

Jak se setkáte s červenými mravenci?

Na podzim se setkáte s faraony, červenými mravenci, kteří netouží po ničem jiném, než se ve vašem příbytku ohřát. Přilezou zvenčí a vydají se na pochod naší domácností. Jsou všežraví, takže nepohrdnou ničím, co se u vás najde k snědku. Nesnášejí mátu, eukalyptus, bazalku či levanduli, jejichž aroma je odpuzuje.

Co platí na mravence v domě?

Na mravence v domě platí nejvíce prevence. Dobře utěsněná okna, čistota a správně uskladněné potraviny. A pozor přitom i na truhlíky s květinami za okny.

Jak vypadnou mravenci od mravence?

Mravenci od vás rádi vypadnou, když zaútočíte na jejich citlivý čich 1 Prevence je základ. Základní rada zní: „ Hlídejte si utěsnění oken a nelákejte mravence dovnitř. ... 2 Zkuste babské rady. „Praktické babské rady mi v boji s mravenci už několikrát pomohly,“ tvrdí Jana Pirklová z Liberce a vypočítává: „Vím, že jim je nepříjemná skořice, majoránka a bazalka, ... 3 Chemie až naposled. Pokud osvědčené domácí rady nepomohou, existuje několik chemických přípravků, které s mravenci většinou zatočí.

Kde se objevují mravenci?

„Mravenci se objevují v několika vlnách. Na podzim se do bytů a domů chodí ohřívat faraoni, tedy červení nebo nažloutlí mravenci, na jaře se v obydlích objevují většinou malí, černí mravenci. Shlukují se ve skupinkách podél oken, dveří, pod fasádou a postupně se snaží migrovat až do domu.

Související příspěvky: