Proč použít banánové slupky?

Obsah

Proč použít banánové slupky?

Proč použít banánové slupky?

Hnojivo z banánové slupky 1 1). Banán je zdroj vlákniny. Rozmělněte tedy jeden banán vidličkou a zalijte jej vodou z půl sklenice. 2 2). Směs nalijte přímo do půdy rostliny, která to podle Vás potřebuje. 3 3). Abychom neplýtvali dužinou, použijeme hnojivo také ze slupky. Do sklenice dejte slupky banánů, zalijte vodou tak,... 4 4). V poměru 1:5 smíchejte odstátou banánovou vodu s... More ...

Kde potírejte banánovou slupku?

Postižené místo potírejte několikrát denně vnitřní stranou slupky. Banánová slupka slouží jako odpuzovač mšic ve vaší zahradě. Stačí u kořenů rostliny zakopat několik slupek a mšice si pobyt na kytkách rychle rozmyslí. Do konve na zalévání přidávejte banánové slupky, vždy nechte vodu alespoň den odstát.

Proč použít banánovou slupku pro zuby?

Banánovou slupku však využívejte pro vaše tělo a rostliny pouze v případě, že jste zakoupili chemicky neošetřený plod. V opačném případě si s ní alespoň naleštěte boty. Vybělte si zuby sami doma. Banánová slupka obsahuje mangan, hořčík a draslík. Tyto prvky bělí zubní sklovinu. Výsledek se dostaví po několika týdnech.

Související příspěvky: