Jak snížit hladinu triglyceridů?

Obsah

Jak snížit hladinu triglyceridů?

Jak snížit hladinu triglyceridů?

Jak snížit hladinu triglyceridů? Vhodné potraviny pro snížení hladiny triglyceridů jsou tyto: 1. Fazole. Pravidelnou konzumací fazolí lze snížit a udržet přijatelnou hladinu cholesterolu a triglyceridů. Fazole obsahuje vysoké procento vlákniny, která zbavuje střeva cholesterolu a žlučových solí. 2. Sója

Co může způsobit zvýšení triglyceridů v plazmě?

Zvýšené množství triglyceridů v plazmě dává vzniku stavu známém jako hypertriglyceridemia. Vedle stravy, některé zdravotní problémy a jiné faktory mohou přispívat ke zvýšené hladině triglyceridů.

Co jsou triglyceridy?

Triglyceridy jsou tuky obsažené v potravě. Jejich složení je tvořeno z tří mastných kyselin navázaných na glycerol. Vyskytují se v krvi a slouží jako hlavní zdroj energie. Když jíte, vaše tělo ukládá přebytečné kalorie jako triglyceridy, aby je mohlo využít později, třeba mezi jídly.

Jaká je glykemická hodnota banánů?

Průměrná hodnota glykemického indexu banánů je 51 ( 8, 9 ). Z toho vyplývá, že banány by u zdravých lidí neměly způsobovat prudké kolísání hladiny cukru vkrvi. Nicméně to neplatí pro diabetiky, kteří by neměli jíst větší množství dobře zralých banánů a pokud je jí, tak by si měli pečlivě hlídat a měřit hladinu cukru v krvi.

Související příspěvky: