Proč netopýři staví netopýry do světla?

Obsah

Proč netopýři staví netopýry do světla?

Proč netopýři staví netopýry do světla?

Zmíněné křídlo staví netopýry do naprosto odlišného světla v asijských zemích, zejména v Číně. Jeho podobnost s křídlem posvátných draků jim připravila naprosto opačnou pozici a netopýři jsou ve zdejších končinách považováni za posly štěstí.

Jak se zbavit netopýrů?

Důležité je: 1 Nepoužívat chemikálie. 2 Pokud se letní kolonie usadí na půdě či ve stodole, ponechat jí stále volný průlet ven i dovnitř. 3 Vyvěšovat netopýří budky čili netopýrovníky. 4 Při zateplování či rekonstrukci budovy netopýrům neublížit. Řešení je jednoduché, návod i mnohé příklady lze nalézt např. More ...

Kdo jsou netopýři?

Netopýři (Microchiroptera; dříve česky nedopíři) jsou podřád savců z řádu letouni. Nejvýznamnějším znakem netopýrů jsou blány vyvinuvší se z předních končetin.

Jak se živí netopýři?

Jak jsem se již výše zmínil, netopýři se živí převážně hmyzem – komáry, pakomáry, můrami, brouky..., ale známe ve světě i několik druhů netopýrů specializovaných na jinou potravu. Například někteří afričtí víkonosi loví žáby a obojživelníky, jiný druh netopýrů loví i drobné rybky, další sají květní nektar.

Související příspěvky: