Co se může objevit při konzumaci alkoholu?

Obsah

Co se může objevit při konzumaci alkoholu?

Co se může objevit při konzumaci alkoholu?

Při opakované konzumaci alkoholu se může objevit 1 Předčasné stárnutí pleti 2 Oteklý obličej 3 Zhoršená kvalita kůže 4 Suché vlasy a mastná pokožka hlavy 5 Kruhy pod očima 6 Vznik rozšířených cév a žilek na tvářích 7 Zarudlé cévky v očích 8 Hematomy a tmavé skvrny na kůži 9 Zvýšené vypadávání vlasů. More ...

Co se týče alkoholu?

Mnohem zásadnější je ale společenská nebezpečnost alkoholismu. Dlouhodobé užívání velkého množství alkoholu negativně ovlivňuje chování člověka, může vést k degradaci osobnosti. Závislý ztrácí zájem o svět kolem sebe. Není schopen vykonávat své zaměstnání, kvůli závislosti opouští rodinu a přátele.

Co může způsobit závislost alkoholu na alkoholu?

Závislost na alkoholu může způsobit poruchy spánku, úzkost, výpadky paměti, apatii, nevratná poškození mozku a jater (fibróza, cirhóza). Mnohem zásadnější je ale společenská nebezpečnost alkoholismu. Dlouhodobé užívání velkého množství alkoholu negativně ovlivňuje chování člověka, může vést k degradaci osobnosti.

Jaké jsou příčiny závislosti na alkoholu?

Na předávkování alkoholem, a při nehodách a sebevraždách pod vlivem u nás ročně zemře zhruba 800 lidí. Závislost na alkoholu může způsobit poruchy spánku, úzkost, výpadky paměti, apatii, nevratná poškození mozku a jater (fibróza, cirhóza). Mnohem zásadnější je ale společenská nebezpečnost alkoholismu.

Související příspěvky: