Jak pěstovat ostružiny?

Obsah

Jak pěstovat ostružiny?

Jak pěstovat ostružiny?

Ostružiny - pěstování 1 Druhy ostružin. Ostružiník japonský (Rubus Ploenicolasius) - popínavý, opadavý, samosprašný keř, jehož šlahouny jsou... 2 Pěstování ostružin. Ostružiník je nenáročný keř, který vyžaduje pouze chráněnou polohu a dostatečně prosluněné... 3 Ostružiny a účinky na lidské zdraví. V ostružinách je obsaženo velké množství vitaminu C, ale obsahují také... More ...

Co obsahují ostružiny?

Ostružiny v sobě ukrývají spoustu minerálů a vitaminů. Obsahují vitamin C, vitaminy skupiny B, fosfor, železo, hořčík, vápník, kyselinu listovou, karoten, draslík a bioflavonoidy. A čím mají plody sytější barvu, tím víc prospěšných látek obsahují. Zdravé listí. Zdravé je i ostružinové listí.

Co jsou ostružiny chutné?

Ostružiny jsou chutné plody ostružiníku. Patří mezi drobné bobulovité ovoce a z botanického hlediska představují souplodí peckovic. Vypadají velice podobně jako maliny, ale mají černou barvu a spíše kyselejší chuť. Hodí se ale k většině jídel a obsahují řadu esenciální živin a antioxidantů. Jak zařadit ostružiny do jídelníčku?

Související příspěvky: