Proč pěstování lesních borůvek na zahradě?

Obsah

Proč pěstování lesních borůvek na zahradě?

Proč pěstování lesních borůvek na zahradě?

Pěstování lesních borůvek na zahradě není možně, protože rostlina je přísně vázána na symbiózu s mykorrhizními houbami, které se zatím ne­podařilo úspěšně uměle přenést, a ani soužití není dosud dobře prozkou­máno.

Jak se pěstovat borůvky přes zimu?

Borůvky přes zimu odpočívají a u námi vybraných odrůd, které jsou nejvhodnější pro pěstování ve střední Evropě je potřeba, aby alespoň dva měsíce byli přes zimu v prostředí kde je teplota méně, než 6 stupňů. Ot: Někdo radí sázet borůvky na sluníčko, jiný zase do polostínu, kde je pravda?

Jaké jsou borůvkové odrůdy?

Dáváme dohromady knihu o borůvkách, tak vám zatím pošlu jen několik detailních informací k odrůdám, které by u vás mohli být v pořádku. Zkráceně však: Chanticleer - nejranější, zraje kolem 10.7. dorůstá do 150cm, kvetepozději a dozrává brzy tzn. že ji minou májové mrazíky.

Je prokázáno příznivé působení borůvek na žaludeční trakt?

Je prokázáno příznivé působení borůvek i na žaludeční stěnu a další části zažívacího traktu, kde má význam především obsah pektinu, který omezuje nepříz­nivé působení nadměrného množství žaludečních šťáv. V dutině ústní má čerstvá borůvková šťáva, zředěná vodou, vynikající účinky jako kloktadlo.

Související příspěvky: