Jaká je černá puma?

Obsah

Jaká je černá puma?

Jaká je černá puma?

Puma neexistuje, a nikdy neexistovala v černé variantě. Je to jen laické pojmenování. Černý se vyskytuje vždy jen Levhart, a panter. Jediná černá puma je logo na teniskách nejmenované firmy :-) Tak když už máte mezery v zoologii, nepředávejte je dál, prosím. Jinak, černý panter je opravdu krásné zvíře. ( Pikachu, 20. 2. 2016 17:38 ) ( lajla, 19. 3.

Kde žijí pumy?

Pumy se nevyhýbají žádnému vhodnému prostředí, žijí ve všech nadmořských výškách (0 - 4500 m. n. m), daří se jim v horách, v jehličnatém, smíšeném i listnatém lese, v tropických pralesích i ve stepích. Vyhýbají se snad jenom místům, kde žijí jaguáři. Výborně šplhají i plavou, i když nerady.

Kde žijí puma?

Žijí v Americe ve všech přírodních prostředí od od Kanady po Patagonii . Hlavní potravou pum jsou jeleni, nepohrdnou však ani menšími živočichy včetně ursonů. Puma často útočí skokem z výšky a překvapenou kořist pak usmrtí prokousnutím hrdla. Poté úlovek odtáhne do bezpečí a živí se zdechlinou.

Proč jsou pumy nebezpečné?

Pumy nejsou obvykle člověku nijak nebezpečné, jejich naříkavý hlas, nesoucí se v noci krajinou, může však působit strašidelně. Pumy žijí samotářsky a sdružují se jen na krátkou dobu námluv a páření, ke kterému může docházet kdykoliv během rok Pohlavní dospělost je ve 2,5 letech.

Související příspěvky: