Kdy rostou prsa?

Obsah

Kdy rostou prsa?

Kdy rostou prsa?

Do kdy rostou prsa? Prsa obvykle přestávají růst v dospělosti. Přestože je dospělost značně individuální, můžete ji vymezit přibližně 18 až 22 rokem života žen. V tomto období dochází k pozvolnému zastavení růstu prsou. Je to prakticky posledním obdobím, kdy prsa rostou.

Kdy dojde k zastavení růstu prsou?

Po porodu by mnoho žen čekalo, že opět dojde k zastavení růstu prsou – ano dojde, ale ne vždy se vrátí do původní velikosti. V některých případech si tak mohou prsa zachovat svůj objem, který nabraly během těhotenství. Druhým protipólem ale je, že mnoho žen má po kojení prsa povislá, zvrásněná a zkrátka ne příliš estetická.

Je pravda, že prsa rostou během puberty?

Není tajemstvím, že prsa rostou především díky tukovým tkáním, tím pádem navýšení nebo snížení tuku v tomto období může mít vliv na výslednou velikost prsou, avšak toto je velmi individuální. Spousta žen věří, že prsa ovlivňuje délka puberty. Čím je puberta delší, tím delší čas mají prsa ke svému růstu.

Zajímá vás, kdy přestávají prsa růst?

Zajímá vás, kdy přestávají prsa růst? Možná budete zjištěním překvapeny. Ženy se o svá ňadra zajímají po celý svůj život, nejdříve je zajímá růst prsou jako dívky, později se snaží své poprsí vylepšit v dospělosti – ať už zvětšit, zpevnit nebo i dokonce zmenšit.

Související příspěvky: