Jak se zbavit zálivku bromélie?

Obsah

Jak se zbavit zálivku bromélie?

Jak se zbavit zálivku bromélie?

Pro zálivku postačí normální stojatá voda bez vápníku, nejlépe odstátá nebo dešťová. Jelikož rostlinu tvoří řadu listenů, které zásobují bromélie vodou a živinami ze vzduchu, je třeba zalévat květiny vždy přímo do středu listové růžice. Občas vodu z růžice vylijeme, aby nezahnívala.

Jak pečovat o bromélie?

Toto rozdělení slouží jen pro základní orientaci, jak o bromélie pečovat, protože určuje pouze způsob, jakým rostlina přijímá vodu a jak s vodou hospodaří. Rostliny umístíme na světlé, nikoli však slunné místo (v pralese rostou v korunách stromů, které jim poskytují polostín).

Kde rostou bromélie?

V zásadě se bromélie dělí podle způsobu, kde rostou, na dva rozdílné typy – terestrické – rostoucí normálně v květináči zasazené v půdě, epifytické a aerofytní – rostoucí na nějakém jiném podkladě, například přilepené či přivázané drátkem na kůře nebo mechu.

Jak oddělit růžice bromélie?

Dceřinné růžice oddělujte až v době, kdy jsou dostatečně vyvinuté. Mladé rostliny mohou již další rok kvést. Broméliím vyhovuje směs zeminy, která může dobře odvádět vodu. Proto je nejvhodnější zemina, která je obohacena o rašelinu, do které se přidává například hrubý listový humus, drcená kůra, perlit nebo hrubozrnný písek.

Související příspěvky: