Proč jsou borůvky citlivé na imise?

Obsah

Proč jsou borůvky citlivé na imise?

Proč jsou borůvky citlivé na imise?

Borůvčí je velmi citlivé na imise, a proto borůvky v poslední době na vel­kých plochách odumírají nebo prosychají a zůstávají neplodné nebo plodí velmi málo. Na imisních plochách jsou ve velkém množství napadány červci, především štítenkami.

Kde se sbírají borůvky?

V našich zemích se nejvíce sbírají plody borůvek z přirozených porostů, které však v současnosti nestačí pokrýt zvýšený zájem o toto atraktivní ovoce. Mnohdy se také nejúrodnější plochy nacházejí v přírodních rezer­vacích nebo v místech, kde je sběr zakázán.

Jak pěstovat zahradní borůvky?

Zahradní borůvky: Pěstování začíná pečlivou přípravou půdy 1 Význam pro lidské zdraví. V zahradě lze pěstovat dva druhy ovoce, které má podobné účinky jako borůvky a v části sezony... 2 Příprava půdy může trvat půl roku. Na pěstování borůvek se musíme připravit. Donedávna se tradovalo, že keř musí mít... 3 Zkušenosti pěstitele. Vypravil jsem se k pěstiteli borůvek Robertovi... More ...

Je prokázáno příznivé působení borůvek na žaludeční trakt?

Je prokázáno příznivé působení borůvek i na žaludeční stěnu a další části zažívacího traktu, kde má význam především obsah pektinu, který omezuje nepříz­nivé působení nadměrného množství žaludečních šťáv. V dutině ústní má čerstvá borůvková šťáva, zředěná vodou, vynikající účinky jako kloktadlo.

Související příspěvky: