Kdo je jedovatý kuřátek?

Obsah

Kdo je jedovatý kuřátek?

Kdo je jedovatý kuřátek?

Mírně jedovatý druh kuřátek, který patří k nejčastěji se vyskytujícím houbám v Evropě a Severní Americe. Jejich konzumace může vést k silným zažívacím problémům, jakými je například nevolnost, zvracení, křečovité bolesti břicha a průjem.

Co jsou houby kuřátka?

Houba kuřátka. Kuřátka (rod Ramaria) jsou velmi dekorativní houby, které vás zaujmou na první pohled. Existuje několik druhů, mějte se tedy na pozoru a neolizujte si prsty po jejich utržení, ač nevypadají, mohou být i jedovaté. Kuřátka jsou houby s větvenými keříčkovitými plodnicemi a někdy masitým dužnatým třeněm.

Proč jsou kuřátka dekorativní?

Kuřátka (rod Ramaria) jsou velmi dekorativní houby, které vás zaujmou na první pohled. Existuje několik druhů, mějte se tedy na pozoru a neolizujte si prsty po jejich utržení, ač nevypadají, mohou být i jedovaté. Kuřátka jsou houby s větvenými keříčkovitými plodnicemi a někdy masitým dužnatým třeněm.

Kdo je kuřátka žlutá?

Kuřátka žlutá patří do skupiny nelupenatých, doba výskytu je od července do října. Plodnice kuřátek žlutých jsou vysoké 70-150 mm, rozvětvené v sírově až citronově žluté větvičky, nahoře s okrovým nádechem. Zpravidla mají 2-3 krátké špičky nebo jsou tupé.

Související příspěvky: