Co je mzdová účetní?

Obsah

Co je mzdová účetní?

Co je mzdová účetní?

Mzdová účetní provádí činnosti spojené s výpočtem mezd (platů) pro zaměstnance, vede mzdovou evidenci a výkaznictví, provádí odvody příslušným institucím. Zpracování časových a osobních dat zaměstnanců v mzdových systémech.

Jaké jsou základy mzdy v době nemoci?

Náhrada mzdy v době nemoci náleží zaměstnanci od 4. dne takovéto pracovní neschopnosti. Základem pro výpočet je průměrný výdělek, který se dále redukuje podle § 22 odst. 3 zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění. Základem pro výpočet dávek nemocenského pojištění je denní vyměřovací základ.

Jaká je náhrada mzdy v době nemoci?

V prvé řadě je důležité rozlišit náhradu mzdy v době nemoci, kterou vyplácí zaměstnavatel, a dávky nemocenského pojištění, které vyplácí Česká správa sociálního zabezpečení. Náhrada mzdy v době nemoci náleží zaměstnanci od 4. dne takovéto pracovní neschopnosti.

Co je mzdové účetní ke konci roku?

Povinnosti mzdové účetní ke konci roku 1 Zpracovat mzdové listy, rekapitulace mezd a odvodů za jednotlivé měsíce. V první řadě bychom měli zpracovat mzdové... 2 Shromáždit podklady pro roční zúčtování záloh a následně provést na žádost zaměstnance roční zúčtování záloh na daň z... 3 Vyhotovit a podat místně příslušnému finančnímu úřadu vyúčtování daně z příjmů ze... More ...

Související příspěvky: