Jaké jsou objevy v oblasti radioaktivity?

Obsah

Jaké jsou objevy v oblasti radioaktivity?

Jaké jsou objevy v oblasti radioaktivity?

Podrobnější informace naleznete na stránce Historie objevů v oblasti radioaktivity. Henri Becquerel jako první v roce 1896 objevil radioaktivitu díky zjištění, že minerály vyzařují jiné záření než světelné, když položil fluorescenční materiál mezi fotografické desky a fotografické desky byly netknuté.

Co je radioaktivní přeměna?

Radioaktivita neboli radioaktivní přeměna (nepřesně radioaktivní rozpad) je jev, při němž dochází k vnitřní přeměně složení nebo energetického stavu atomových jader, přičemž je zpravidla emitováno vysokoenergetické ionizující záření.. K radioaktivní přeměně může docházet spontánním štěpením u nestabilních radionuklidů nebo jadernou reakcí při ...

Co je přirozená radioaktivita?

Přirozená radioaktivita [upravit | editovat zdroj] je samovolná přeměna nestabilních jader na stabilní za současného vysílání záření. Přirozenou radioaktivitu objevil v r. 1896 francouzský fyzik H. Becquerel a studovali ji především Pierre Curie a jeho žena Marie Curie-Skłodowská.

Jak se ukázalo, že bylo radioaktivní auto v nemocnici?

Jak se ukázalo, nebylo radioaktivní jeho auto, ale Mike sám. Když začali pátrat, jak je to možné. Vzpomněl si Mike, že byl ten den v nemocnici, kde mu za přítomnosti radioaktivního materiálu dělali jistou analýzu. Použité množství bylo tak nešťastné, že stačilo na spuštění detektoru radioaktivního záření v policejním autě. 3.

Související příspěvky: