Jak pěstovat rajčata?

Obsah

Jak pěstovat rajčata?

Jak pěstovat rajčata?

Vše o pěstování rajčat: na záhoně, v pytlích, ve skleníku, výsadba a hnojení 1 Rajčata do první tratě. Rajče patří mezi teplomilné rostliny a vyžaduje proto slunné polohy na záhřevných... 2 Výsadba sazenic. Na výsadbu do volné půdy je čas, když odezní jarní mrazíky (zhruba ve druhé polovině května). 3 Pěstování rajčat v pytlích. Pěstování v plastových pytlích se osvědčuje tam,... More ...

Proč pěstovat rajčata ve skleníku?

Při pěstování rajčat ve skleníku si zapamatujte, že na rozdíl od paprik, které obvykle pěstujete spolu s nimi, vyžadují rajčata čerstvý vzduch a nižší teploty. Myslete na to proto už při sázení a vysaďte je blíž ke vchodu, kde je průvan. Během horkých letních dnů pak zajistěte, aby byl skleník dostatečně větraný.

Jak pěstovat rajčata tyčková?

Pro pěstování v nádobách jsou nejvhodnější ty keříkové s drobnými plody. Ta můžete mít zasazená v truhlících i závěsných květináčích. Pokud se rozhodnete pro rajčata tyčková, potřebujete pytel nebo vyšší nádobu s průměrem okolo čtyřicet centimetrů a hloubkou alespoň třicet centimetrů. Zalévejte odstátou vodou, nikdy ne ledovou přímo z kohoutku.

Jak pěstovat keříčková rajčata?

Keříčková rajčata sice teoreticky žádný pěstitelský zásah nepotřebují, někdy je ale dobré tvarovat rostlinu tak, aby bylo uvnitř keříčku dostatek světla a plody mohly dozrávat. Perfektní trávník i na vaší zahradě? S našimi tipy se vám to konečně povede 6.

Související příspěvky: