Jak se řídí elektroinstalace v koupelně?

Obsah

Jak se řídí elektroinstalace v koupelně?

Jak se řídí elektroinstalace v koupelně?

Koupelny jsou striktně rozděleny do několika zón (viz.obrázek níže), pro každou zónu jsou jasně daná pravidla co lze či nelze v tomto místě instalovat. Elektroinstalace v koupelně se řídí normou ČSN 33 2000-7-701 a změny dle 2.edice.

Jak se zbavit zásuvek v koupelně?

V koupelně je vlhko a daleko víc než v jiných místnostech zde hrozí úraz elektrickým proudem. Musíte proto dodržet minimální vzdálenost zásuvek a vypínačů od sprchových koutů, vany nebo umyvadel. S elektřinou totiž není radno si zahrávat. V okolí sprchového koutu či vany nemají zásuvky co dělat.

Co se týče elektroinstalace v koupelnách?

Provádíme úpravy a celkové rekonstrukce elektroinstalace v koupelnách. Dovybavení zásuvkových a světelných obvodů proudovými chrániči. Instalujeme elektrické podlahové vytápění, elektrické topné žebříky a infra zářiče. Provádíme kabelové přípravy a odborné připojení hydromasážních van, parních generátorů, bojlerů, kotlů a karem.

Jaké jsou zásuvky chráněny?

lze instalovat zásuvky, jsou-li chráněny: oddělovacím transformátorem (ČSN 33 2000-4-41 čl.413.5.1) nebo pomocí SELV (ČSN 33 2000-4-41 čl.411.1) nebo samočinným odpojením od zdroje (ČSN 33 2000-4-41 čl.413.1) s použitím proudového chrániče se jmenovitým vybavovacím rozdílovým proudem IΔn nepřesahujícím 30 mA.

Související příspěvky: