Kde vysadit fíkovník?

Obsah

Kde vysadit fíkovník?

Kde vysadit fíkovník?

Fíkovníku vyberte v zahradě slunné místo s humózní, neutrální až zásaditou, dobře propustnou půdou. Obyčejně se můžete dočíst, že je nutné vysadit jej na chráněném místě, nejlépe nedaleko zdi na jižní straně domu, ale podle mých zkušeností to není nezbytné.

Kdo je dobrý fíkovník, který je v dobré kondici?

Fíkovník, který je v dobré kondici, se s takovou situací sice vyrovná docela snadno a obraší znova, ale prožitý stav se projeví nižší, nebo ještě častěji vůbec žádnou úrodou. Osvědčí-li se vám či vašim přátelům některá z odrůd tak, že ji budete chtít namnožit, zkuste to.

Jak pěstovat fíkovníky?

Fíkovníky ( Ficus carica) se dají ve středoevropských podmínkách úspěšně pěstovat a není tak složité zařídit, aby přinášely chutné plody. Vysadit je můžete do dostatečně velkého květináče i do volné půdy do zahrady – tento způsob většinou přináší mnohem větší úrodu.

Jak nakopčit odrůdu fíkovník?

Osvědčí-li se vám či vašim přátelům některá z odrůd tak, že ji budete chtít namnožit, zkuste to. Fíkovník doporučuji rozmnožovat vegetativně, tak spolehlivě zůstanou typické znaky jednotlivých odrůd. Můžete jej také nakopčit, pohřížit i řízkovat.

Související příspěvky: