Jak se setkáte s hortenzií?

Obsah

Jak se setkáte s hortenzií?

Jak se setkáte s hortenzií?

U hortenzií se setkáte s bledě modrými, růžovými, ale i červenými, bílými nebo dokonce jasně zelenými květy. Z tabulky se dozvíte, jakou barvu květů mají jednotlivé odrůdy hortenzií a které jsou vhodné k modření.

Co je nejlepší pro hortenzie?

Pro hortenzie je nejvhodnější mírně kyselá půda s pH 5–6,5. Nové hybridy už nejsou tak vyhraněné ke kyselosti půdy a přizpůsobí se i běžné zahradní zemině (když jim ale přidáte rašelinu, budou spokojenější). Zemina by měla být navíc lehčí a živná: Hortenzie jsou poměrně mohutné keře a spotřebují dost živin, které by z těžké půdy špatně přijímaly.

Jak pěstovat hortenzie na zahradě?

Hortenzie na zahradě: Pozor na vápník a tvrdou vodu. Hortenzii se bude dařit na poloslunném místě se slabě kyselou půdou. Pro hortenzii latnatou smíchejte kompost, rašelinu a písek v poměru 5:2:1. Pro růžové a červené odrůdy použijte směs kompostu, jílu, mórovky a písku v poměru 4:3:2:1 a pro bílé a modré květiny připravte směs mórovky, kompostu, jílu a písku ...

Jak se přesazují mladé hortenzie?

Přesazování: Záleží na stáří rostlin. Mladé hortenzie přesazujte klidně i dvakrát za rok do středně velkých nádob se směsí zeminy, rašeliny, listovky a písku. Jakmile se rozrostou, přesaďte je do větších květináčů. Zaštípněte je asi za čtvrtým až pátým listem, a to nejpozději v květnu až červnu.

Související příspěvky: