Proč jíst fermentované potraviny?

Obsah

Proč jíst fermentované potraviny?

Proč jíst fermentované potraviny?

Proč jíst fermentované potraviny? 1 Perfektní zdroj probiotik. Konzumace fermentovaných potravin a pití kvašených nápojů, jako jsou Kefír nebo Kombucha, přináší tolik prospěšné bakterie do trávicího systému. 2 Díky nim trávíte potravu lépe. Díky správné rovnováze střevních bakterií a dostatku zažívacích enzymů můžete absorbovat více živin z potravin, které konzumujete. 3 Rozhodně nezruinují váš rozpočet. Začlenění zdravých potravin do vaší stravy může být hodně drahé, ale rozhodně ne kvůli fermentovaným potravinám.

Které potraviny jsou protizánětlivé?

Avokádo patří mezi potraviny s výborným protizánětlivým účinkem. Obsahuje množství draslíku, hořčíku, vlákniny a mono-nenasycených kyselin s prospěšným účinkem na srdce. Dále obsahuje karotenoidy a tokoferoly, které snižují riziko vzniku nádorových onemocnění ( 19, 20, 21 ).

Co mají potraviny protizánětlivý účinek?

Zhoršující efekt mají faktory jako stres, nezdravé potraviny a nedostatečná fyzická aktivita. Existuje určité spektrum potravin, které pomáhají bojovat proti zánětlivému procesu. Pojďme se tedy nyní podívat na 13 potravin, které mají největší protizánětlivý účinek. Jedná se o malé plody, které obsahují velké množství vlákniny, vitamínů a minerálů.

Související příspěvky: