Jaké jsou druhy kapraďorostů?

Obsah

Jaké jsou druhy kapraďorostů?

Jaké jsou druhy kapraďorostů?

Kapradiny (Polypodiophyta sensu stricto) jsou oddělení výtrusných cévnatých rostlin, čili kapraďorostů (Pteridophyta), jehož zástupci jsou hojně rozšířeni po celé Zemi. Současné druhy jsou z velké většiny byliny, ale v některých tropických oblastech rostou i stromovité druhy.

Kdo jsou kapradiny?

Kapradiny Kapradiny Kapraď samec ( Dryopteris filix-mas) Kapraď samec ( Dryopteris filix-mas) Vědecká klasifikace Vědecká klasifikace Říše rostliny ( Plantae) Podříše cévnaté rostliny ( Tracheobionta) 8 more rows ...

Jak pěstovat kapradiny ve stínu?

Pěstování ve stínu Kapradiny jsou velmi dekorativní a zaujmou na první pohled. Aby se jim dařilo, musíme respektovat některé zvláštnosti v pěstování, které jsou pro všechny kapradiny typické. Je to především zvýšený nárok na vlhkost, a to jak půdy, tak i vzduchu, a polostinné stanoviště.

K čemu patří kapradiny?

Kapradiny (Polypodiophyta) patří do oddělení výtrusných cévnatých rostlin čili kapraďorostů (Pteridophyta). S jejich zástupci se setkáme po celém světě, nejčastěji ve formě bylin, výjimkou ale nejsou ani stromové formy. Kapradiny jsou vývojově velmi staré a jejich podobnost s mnoha zástupci pravěké flory je velká.

Související příspěvky: