Co jsou vejce pevnější než skořápku?

Obsah

Co jsou vejce pevnější než skořápku?

Co jsou vejce pevnější než skořápku?

Hnědá mají pevnější skořápku. Ale není vejce jako vejce, a tak se o některých druzích zmíníme více. Vejce musí být od výrobce až po prodej konečnému spotřebiteli uchovávána v suchu, chráněna před sluncem a skladována a přepravována v chladu při nekolísavé teplotě prostředí nejvýše +18 °C.

Co je vejce jako vejce?

Ale není vejce jako vejce, a tak se o některých druzích zmíníme více. Vejce musí být od výrobce až po prodej konečnému spotřebiteli uchovávána v suchu, chráněna před sluncem a skladována a přepravována v chladu při nekolísavé teplotě prostředí nejvýše +18 °C. Správně skladované vejce by mělo být dobře použitelné i po 28 dnech.

Jaké jsou vejce před vařením?

Vejce, která používáme na vaření, by měla mít pokojovou teplotu, to je důležité. Když jsou vejce studená, mohou nám snadněji prasknout, což způsobí právě velký rozdíl teploty. Proto pokud máme vejce v ledničce, tak je před vařením včas vyjmeme nebo můžeme použít jedno opatření.

Proč jsou vejce bio zašpiněná?

Vejce BIO jsou více zašpiněná a mají častěji poškozenou skořápku. Důvodem je chov na podestýlce a častější snáška vajec mimo snášková hnízda. Z pohledu složení vejce se u BIO vyskytuje více masových skvrn, které jsou důsledkem stresu např. z predátorů ve výběhu. BIO vejce mají nižší obsah cholesterolu. Jak poznáme čerstvá vejce?

Související příspěvky: