A když dáte orchideje do skleníku?

Obsah

A když dáte orchideje do skleníku?

A když dáte orchideje do skleníku?

A když dáte v dobré víře orchideje do skvěle utěsněného moderního skleníku, kde je optimální vlhkost, ale netáhne tam, tak vám shnijí. Kupodivu nejlepší jsou staré klasické skleníky ze skla a dřevěných rámů, které netěsní.

Jak postupovat před přesazováním orchidejů?

Prvním krokem, který je před přesazováním třeba provést, je namočit orchidej společně s květináčem do vlažné vody na dobu přibližně třiceti minut. Mezitím si připravte vodu, kterou nechte alespoň chvíli odstát.

Jak odstranit kvetoucí orchidej?

Kvetoucí orchidej je také třeba vyživit, dodejte jí speciální hnojivo pro orchideje. Dospělá rostlina mívá většinou tři páry zdravých listů, když nasadí nové, mohou ty starší odspodu žloutnout. Pak je dobré je odstranit a nechat jen ty zelené a pevné.

Jak pěstovat orchideje?

Jak pěstovat orchideje, kompletní průvodce: Rady, tipy, chyby 1 Orchideje na okenním parapetu. Tyto orchideje se cítí nejlépe při stále teplotě kolem 20°, která na noc poklesne jen... 2 Květy mezi nebem a zemí. Epifyticky pěstované rostliny je třeba denně rosit a pěstovat při vysoké vzdušné vlhkosti,... 3 Substrát pro epifytické orchideje. Aby prospívaly, musí být substrát... More ...

Související příspěvky: