Jak se připravuje aromatická rýže na rizoto?

Obsah

Jak se připravuje aromatická rýže na rizoto?

Jak se připravuje aromatická rýže na rizoto?

Připravuje se metodou přípravy na italské rizoto, trvá to asi 15 až 20 minut. Aromatická rýže vhodná na pilavy a indickou kuchyni. Nejprve se namočí a pak se připravuje absorpční metodou asi 15 minut. Připravuje se v horké vodě asi 35 až 40 minut.

Jak vařit rýži?

Rýže se vaří v odměřeném množství vody, přičemž se do rýže voda zcela vsákne, když je uvařená. Vodu, rýži a sůl tedy dejte do kastrolu a přiveďte k varu. Promíchejte, snižte plamen a kastrol přikryjte. Vařte na mírném plameni 15 minut, pak rýži nakypřete vidličkou. Při vaření použijte 2 a ½ dílu vody na 1 díl rýže.

Jak správně uvařit rýži?

Jak správně uvařit rýži? 1 V hrnci rozehřejte olej a rýži na něj vsypte. Jakmile začnou zrníčka odskakovat a vonět, znamená to, že už se praží. 2 V tu chvíli do hrnce pomalu nalijte vodu, přidejte půl lžičky soli a krátce zamíchejte. 3 Přikryjte poklicí, plamen snižte na minimum a nechte zhruba 15 minut dusit, dokud se voda téměř nevsákne. More ...

Jak se používá přílohová rýže?

Výběr rýže se liší dle pokrmu a zvyku, jiná rýže se používá k přípravě rizota, jiná do salátů a jiná jako příloha. Přílohovou rýži můžete dále ochucovat, kořenit a pracovat s ní. Oblíbené jsou rýže se zeleninou nebo kari rýže.

Související příspěvky: