Co je lomítko?

Obsah

Co je lomítko?

Co je lomítko?

Lomítko (jinak také lomeno) je typ interpunkčního znaménka, které se v textech užívá především pro uvedení alternativních možností, ale má i mnoho dalších využití.V rámci informačních technologií se pak jedná o velmi podstatný znak, neboť zde slouží k oddělování adresářů v programech.

Co je funkcí lomítka?

Hlavní funkcí lomítka (/) –⁠ pozor na chybnou záměnu s tzv. obráceným (zpětným) lomítkem (\\) –⁠ je naznačovat alternativu či záměnnost, používá se však také pro zápis jednotek a zlomků, pro zápis školních roků, při zápisu internetových adres a různých označení, při úsporném psaní poezie, pro grafické oddělení výrazů atp.

Co je zpětné lomítko?

Tím signálem je zpětné lomítko (\\). Když regulární výraz vidí zpětné lomítko, ví, že má další znak interpretovat doslovně. Regulární výraz odpovídající IP adrese 0.0.0.0 bude:

Jak napsat obrácené lomítko?

JAK NAPSAT OBRÁCENÉ LOMÍTKO POMOCÍ PRAVÉHO ALT. Najděte na klávesnici pravý Alt(je umístěn napravo hned vedle mezerníku), stiskněte ho a držte. Zatímco držíte pravý Alt, stiskněte klávesu písmena q, která se nachází vlevo nahoře. Tím dojde k zápisu obráceného lomítka. = pravý Alt+Q. LEVÝ ALT, CTRL A KLÁVESA PÍSMENE Q.

Související příspěvky: