Proč jsou hliníkové radiátory lepší než ocel?

Obsah

Proč jsou hliníkové radiátory lepší než ocel?

Proč jsou hliníkové radiátory lepší než ocel?

reakce na ... Hliníkové radiátory jsou určitě lepší než ocelové, protože hliník má 4x lepší vodivost než ocel, ale když už jdete investovat, tak bych Vám nabídl radiátory měděné, protože měď má cca 7x lepší vodivost než ocel.

Jaké jsou výhody hliníkových radiátorů?

Kvalitní hliníkový radiátor dokáže předat teplo již od 35 stupňů Celsia, k dostatečné výhřevnosti jim tedy stačí o cca 10°C nižší teplota topné vody. Zároveň mají také nízký obsah vody a jsou proto vhodné pro nízkoteplotní zdroje tepla, jako jsou kondenzační kotle či tepelná čerpadla.

Kde jsou radiátory k dostání?

Radiátory jsou k dostání v různých provedeních i barvách a tak máme možnost sáhnout po klasických, designových i opravdu luxusních kouscích. To se však samozřejmě odráží na jejich pořizovací ceně. Zaměřit bychom se však měli na takové, které nám přinesou finanční úsporu i při vysokém výkonu.

Co jsou litinové radiátory?

Litinové radiátory, neboli žebrové litinové radiátory jsou radiátory, které jsou sestavovány na základě jednotlivých článků, neboli litinových žeber. Tyto články, litinové žebra  jsou k sobě šroubovány vnitřními maticemi.

Související příspěvky: