Proč jsou zapalovací cívky vadné?

Obsah

Proč jsou zapalovací cívky vadné?

Proč jsou zapalovací cívky vadné?

Zapalovací cívky přenášejí energii z akumulátoru a přenášejí ji na zapalovací svíčky, které zapalují palivo a zajišťují chod vašeho vozidla. Zde uvádíme některé běžné situace, při nichž byste měli hledat možnou příčinu u vadné zapalovací cívky.

Co je příčinou poruchy zapalovací cívky?

Závada zapalovací cívky má za následek, že jedna nebo více zapalovacích svíček nedostávají odpovídající množství energie. Pokud máte problémy s uvedením vozidla do chodu za studena, je to dostatečný signál potenciální poruchy zapalovací cívky. Proveďte jednoduchou zkoušku na vysokonapěťovýchh kabelech, je-li jiskra na jednotlivýchych kabelech.

Může to způsobit přetížení napětí zapalovací cívky?

Toto dodatečné napětí může způsobit přetížení napětí na zapalovací cívce, jenž může vést až k přehřátí a eventuálnímu selhání cívky. Vibrace mohou poškodit vinutí a izolaci zapalovací cívky , které způsobují zkraty nebo zlomy na sekundárních vinutích.

Co může způsobit přehřátí zapalovacích cívek?

Vibrace mohou poškodit vinutí a izolaci zapalovací cívky , které způsobují zkraty nebo zlomy na sekundárních vinutích. Přehřátí zapalovacích cívek může bránit jejich schopnosti rozvádět elektřinu. Opotřebení je běžným důvodem selhání zapalovacích cívek.

Související příspěvky: