Kdy jsou mandle pěstovány?

Obsah

Kdy jsou mandle pěstovány?

Kdy jsou mandle pěstovány?

Původem jsou ze středního východu, ale v dnešní době jsou největším pěstitelem USA. Mandle, které kupujeme v obchodech, jsou většinou zbaveny skořápky. Prodávají se buď v syrovém stavu, nebo mohou být pražené. Jaké živiny obsahují mandle?

Co jsou mandle?

Mandle jsou jedlá semínka, která pochází z mandlovníku, stromu s latinským názvem Prunus dulcis. Původem jsou ze středního východu, ale v dnešní době jsou největším pěstitelem USA. Mandle, které kupujeme v obchodech, jsou většinou zbaveny skořápky.

Proč jsou mandle bohaté na hořčík?

Shrnutí: Mandle jsou bohaté na hořčík, kterého má většina lidí nedostatek. Dostatečným příjmem hořčíku lze pozitivně ovlivnit průběh metabolického syndromu a cukrovky druhého typu a zároveň i předcházet jejich vzniku. Hořčík, který mandle obsahuji ve velkém množství, má vliv na snížení hodnot krevního tlaku.

Jaké jsou účinky mandlí na zdraví?

Mandle jsou velmi oblíbeným druhem ořechů. Obsahují sice hodně tuku, ale také dalších vitamínů a minerálů a jsou tak považovány za zdravé. V tomto článku najdete 9 vědecky ověřených účinků mandlí na zdraví.

Související příspěvky: