Co jsou plastové brýlové čočky?

Obsah

Co jsou plastové brýlové čočky?

Co jsou plastové brýlové čočky?

Plastové (organické) brýlové čočky 1 Pružné a odolné proti nárazu – dokonce 15 – 20x odolnější než minerální čočky 2 Lehkost – lehčí až o 50% než minerální čočky 3 Vysoká ochrana před UV zářením 4 Snadno barvitelné – barevný výběr téměř bez omezení 5 Výběr z různých materiálů – CR 39, polykarbonát, trivex 6 Široká nabídka v indexech lomu (tenčení) 7 Vhodné do všech typů obrub More ...

Jaké jsou brýle pro celodenní nošení?

Ať už máte předepsané brýle pro celodenní nošení nebo jen brýle na čtení, neměly by na čočkách chybět povrchové úpravy – tvrzení a antireflex.

Jaké jsou brýle na nose?

• Brýle by neměly být širší než jsou lícní kosti • Oko by mělo být umístěno relativně na středu očnice • Obruba by měla sedět maximálně v úrovni obočí, nejlépe o trochu níže. Výšu posazení brýlí na nose si můžete přizpůsobit pomocí roztažení a nebo stažení nosníků na brýlích, které jsou k tomu uzpůsobené.

Jaké jsou brýle pro volný čas?

Jiný vzhled brýlí je vhodný pro pracovní a studijní aktivity, jiné brýle na sport a volný čas. U brýlí do práce půjde většinou o image, bývají proto konzervativnější. U brýlí na sport zase více záleží na materiálu a odolnosti proti nárazům. Jako brýle pro volný čas je možné zvolit i odvážnější módní výstřelek, obruby nejrůznějších tvarů a designu.

Související příspěvky: