Jaký je Doporučený denní příjem vlákniny?

Obsah

Jaký je Doporučený denní příjem vlákniny?

Jaký je Doporučený denní příjem vlákniny?

Vláknina například snižuje riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění, obezity a diabetu 2. typu a také "prodlužuje život" ( 6, 7, 8, 9 ). Doporučený denní příjem vlákniny je 25 gramů pro ženy a 38 gramů pro muže ( 10 ).

Jak zvýšit příjem vlákniny v jídelníčku?

Naštěstí lze poměrně jednoduše denní příjem vlákniny zvýšit, protože řada potravin, které obsahují hodně vlákniny, chutná skvěle a navíc je lze velmi snadno zařadit do vašeho jídelníčku. Pojďme se nyní podívat na 22 potravin, které jsou bohatým zdrojem vlákniny a zároveň jsou velmi zdravé a vhodné k pravidelné konzumaci.

Jaké jsou zdroje vlákniny v čočce?

Mezi další významné zdroje vlákniny patří kapusta kadeřavá (kadeřávek) (3,6%), špenát (2,2%) a rajčata (1,2%). Čočka je velmi levná a patří mezi potraviny s největším obsahem živin. Obsahuje velké množství bílkovin a řadu dalších důležitých živin. Obsah vlákniny: Ve 100 gramech vařené čočky najdeme 7,9 gramů vlákniny.

Jaké potraviny obsahují velké množství vlákniny?

V podstatě lze říci, že prakticky všechny druhy zeleniny obsahují velké množství vlákniny. Mezi další významné zdroje vlákniny patří kapusta kadeřavá (kadeřávek) (3,6%), špenát (2,2%) a rajčata (1,2%). Čočka je velmi levná a patří mezi potraviny s největším obsahem živin. Obsahuje velké množství bílkovin a řadu dalších důležitých živin.

Související příspěvky: