Jaké jsou metody léčby fibromyalgie?

Obsah

Jaké jsou metody léčby fibromyalgie?

Jaké jsou metody léčby fibromyalgie?

Mezi způsoby léčby tohoto onemocnění patří cvičení, vodoléčba (zejména léčba teplou vodou) a kognitivní behaviorální terapie. Kromě výše uvedených metod se v léčbě fibromyalgie uplatňují také léky proti bolesti (například Tramadol), antidepresiva (pro jejich působení proti bolesti) a také další léčiva, která jsou podrobněji popsána níže.

Jaké jsou příznaky fibromyalgie?

Z celkových 30 pacientů s fibromyalgií byla u 83,3 % diagnostikována klinická deprese. Dalším příznakem fibromyalgie je úzkost, která se téměř vždy vyskytuje jako společník deprese. Je běžné, že lidé se cítí nervózní nebo úzkostliví při každodenních událostech.

Kde bolí pacienty s fibromyalgii?

Pacienty s fibromyalgii obvykle bolí oblast kolem obou klíčních kostí, horní části hrudníku, vnitřků loktů, zadní část krku, střed ramen, horní část zad, zadní strana kolen, horní a střední část hýždí. Intenzita bolesti se u každého liší.

Proč neexistuje lék na fibromyalgii?

Na fibromyalgii neexistuje žádný lék. Smyslem léčby je tedy pouze v maximální možné míře zmírnit projevy onemocnění. Lékaři zkouší stále nové a nové způsoby léčby fibromyalgie s různou úspěšností. V roce 2007 byl ustaven tým odborníků z 11 zemí světa.

Související příspěvky: