Proč se rybí olej konzumovat?

Obsah

Proč se rybí olej konzumovat?

Proč se rybí olej konzumovat?

Rybí olej se vyplatí konzumovat, protože: 1 podporuje zdraví kardiovaskulárního systému, konkrétně snižuje riziko vzniku srdečních chorob a kladně ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi 2 je prevencí aterosklerózy, artritidy a revmatismu 3 několik vědeckých studií naznačilo, že je nápomocný při shazování přebytečných kilogramů 4 díky obsahu omega-3 nenasycených mastných kyselin posiluje celkovou obranyschopnost organizmu

Co je rybí olej?

Rybí olej je tuk, získávaný z rybího masa a dalších tkání různých druhů ryb. Nejvíce ho najdeme v tučných rybách, jako jsou slanečci, tuňáci, ančovičky nebo makrely. Někdy se získává i z rybích jater, jako například olej z tresčích jater. Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje konzumovat 1 - 2 porce ryb týdně.

Který je nejlepší doplněk stravy s rybím olejem?

Pokud nejíte hodně tučných ryb, může být vhodný doplněk stravy s rybím olejem účinným způsobem, jak si zajistit dostatečný přísun omega-3 mastných kyselin. V tomto článku najdete 13 vědecky ověřených zdravotních účinků rybího oleje a vliv užívání doplňků stravy s rybím tukem na zdraví.

Co jsou omega-3 mastné kyseliny v rybím oleji?

Rybí olej je ze zhruba 30% tvořený omega-3 mastnými kyselinami, zatímco zbylých 70% připadá na ostatní tuky. Navíc surový (nezpracovaný) rybí olej obsahuje vitamíny A a D. Je důležité připomenout, že druhy omega-3 mastných kyselin v rybím oleji mají lepší zdravotní účinky než omega-3 mastné kyseliny z rostlinných zdrojů.

Související příspěvky: