Jaká je příčina přehřívání převodovky?

Obsah

Jaká je příčina přehřívání převodovky?

Jaká je příčina přehřívání převodovky?

Dotaz z praxe: „Jaká je možná příčina přehřívání převodovky, která využívá polyalfaolefinový (PAO) olej s ISO viskozitou stupně 320? Problém je rozhodně horší, pokud používáte minerální olej si ISO viskozitou 320.“ Přehřívání převodovky může souviset s mnoha různými základními příčinami.

Jak probíhá výroba převodovek?

Výroba převodovek probíhá podle individuálních požadavků zakázky. Zajišťujeme kusovou i sériovou výrobu. Před zahájením spolupráce vám rádi vyrobíme zkušební vzorky převodovek. Nevyrábíme převodovky pro automobilový průmysl.

Může se přehřívání převodovky nahrávat?

Byť přehřívání převodovky může nahrávat vícero faktorů, žádný z nich nemůže být základní příčinou, jelikož tento problém existuje nehledě na to, jaký druh oleje používáte. Nejlepší způsob k nalezení řešení spočívá v provedení analýzy oleje a zjištění jeho kvality, stejně jako přítomnosti případných nečistot či kontaminujících látek.

Co jsou čelní převodovky?

Čelní převodovky (jinak také přímé převodovky) spadají do kategorie základních typů převodovek, které se používají zejména pro ansychronní motory. Velkou předností těchto převodovek je vysoká účinnost a životnost.

Související příspěvky: