Co obsahuje lněný olej?

Obsah

Co obsahuje lněný olej?

Co obsahuje lněný olej?

Shrnutí: Lněný olej obsahuje kyselinu alfa-linolenovou, jednu z omega-3 mastných kyselin, které mají řadu kladných účinků na vaše zdraví. Přestože máme zatím k dispozici pouze výsledky laboratorních studií a studií na zvířatech, dosavadní výzkumy ukazují, že lněný olej potlačujerůst nádorových buněk.

Jak funguje lněný olej při průjmu?

Lněný olej účinně pomáhá jak při zácpě tak při průjmu. Nedávno provedená studie na zvířatech potvrdila, že lněný olej funguje jako účinné laxativum a zlepšuje pravidelnost stolice a zároveň funguje i jako přípravek proti průjmu ( 18 ).

Jak použít lněný olej do pokrmů?

Kromě použití jako přísady do pokrmů můžete lněný olej nanést přímo na pokožku pro zlepšení jejího vzhledu, zdraví a hydratace. Někteří lidé používají lněný olej jako vlasovou masku, na podporu růstu a vzhledu vlasů. Shrnutí: Lněný olej můžete používat místo jiných druhů olejů jako přísadu do salátových zálivek nebo míchaných nápojů.

Můžete použít lněný olej místo jiných druhů olejů?

Shrnutí: Lněný olej můžete používat místo jiných druhů olejů jako přísadu do salátových zálivek nebo míchaných nápojů. Můžete ho také nanést přímo na pokožku či vlasy pro zlepšení jejich zdraví. Co si z článku odnést? Lněný olej obsahuje velké množství omega-3 mastných kyselin a má řadu blahodárných účinků na lidské zdraví.

Související příspěvky: